fbpx
horvath-f-daniel-profilkep

Horváth F. Dániel

Romantikus irodalom, new adult fiction

Bemutatkozás

A nevem Horváth F. Dániel, az Úr 1989. esztendejében láttam meg a napvilágot Miskolc városában. Gyermekéveimet Tiszaújvárosban töltöttem, majd az érettségi után Debrecenbe kerültem, ahol az egyetemen molekuláris biológiát tanultam, később pedig a doktori fokozatot is megszereztem, és tudományos munkatársként dolgoztam. Jelenleg Miskolcon élek, és egy helyi cégnél dolgozom.

Általános iskolás korom óta fabrikálok verseket. Felső tagozatban néhány osztálytársammal a János vitéz mintájára egy terjedelmes elbeszélő költeményt is írtunk Godzilla harca címmel, mely mű sajnos idő közben elveszett, ahogy a korai zsengéim többsége is. Első fennmaradt alkotásom A borzalmas borz alom által keltett borzalom címet viseli, ezt a verset 16 évesen írtam a Coccolino mesepályázatára. Írói kvalitásaimat kezdetben tehát a költészet területén igyekeztem kibontakoztatni, és ez a műnem mind a mai napig igen közel áll a szívemhez.

Egyetemista korom óta több nagyobb lélegzetvételű epikai és drámai mű megírásába is belevágtam, de ezek jobbára félkész, befejezetlen állapotban maradtak. Első grandiózusabb projektemet 2020-ban sikerült befejeznem, mely egy egészestés nagyjátékfilm forgatókönyve volt, és A nemek háborúja címet viseli. Az elkészült művet több produkciós irodának is elküldtem, de sajnos mindezidáig nem sikerült értékesítenem. Miután a filmiparba történő betörési kísérletem kudarcot vallott, úgy döntöttem, a könyvpiacon próbálom ki magam. Romantikus regényem, A youtuber szerelme kézirata 2021 végén készült el.

Írói stílusomat a provokatív témaválasztás, a műfajok keverése, a kísérletező kedv, továbbá a humor, az irónia és a szokatlan költői képek, fordulatok gyakori használata jellemzi. Célom, hogy olvasóimat gondolkodásra, önreflexióra késztessem, illetve hogy napjaink közéleti, társadalmi problémáit újszerű módon, több nézőpontot megjelenítve mutassam be.

Ha szívesen követnék írói tevékenységemet, Érdemtelen Művész néven megtalálnak a Facebookon!

Horváth F. Dániel: Nászok és válások

HORVÁTH F. DÁNIEL – molekuláris biológus végzettségű egykori kutató, A YouTuber szerelme kísérletező kedvű szerzője – irodalmi laboratóriumában ezúttal egy csehovi drámát keresztezett a latin-amerikai szappanoperák vil...

3490 Ft

2615 Ft

Horváth F. Dániel: A YouTuber szerelme

Huszonhárom már a legény, ajka mégsem ismert nőt, Szűzi búja gyötri szegényt, s csodát vár, vagy megmentőt. Pedig YouTube csatornáján százezernyi már a n...

4490 Ft

3140 Ft