fbpx
fgj-profilkep

Fülöp Gábor János

Budapest

Versek

Bemutatkozás

Jásztelken születtem 1942-ben. Tanulmányaimat Jászberényben majd Budapesten folytattam. Első verseimet a katonaság alatt írtam. A tanterem ablakán kibámészkodva születtek meg fejemben a gondolatok, amelyeket később papírra vetettem. Így született meg első kedvenc versem, a Tavaszi fák.

Most már, hogy nyugdíjas vagyok, szabadidőm nagy részét olajfestmények készítésével és versek, novellák írásával töltöm, csendes klasszikusok hallgatása mellett. E három tevékenység adja meg számomra a harmóniát, amely egyensúlyban tartja lelkemet egyre zordabb világunkban.

Témáim általában mind a festészetben, mind a versírásban a természet, a természet szeretete köré összpontosulnak. Célom, hogy munkáimat minél több emberrel megismertessem.

Vallom, hogy bárhol is éljünk a földön, saját szülőföldünk képes csak megadni a táptalajt alkotásaink hitelességéhez. Számomra is ezért oly kedvesek a Jászsághoz fűződő verseim, novelláim.

Nemrégiben egy regény megírására adtam a fejem, amelyet édesapám által elmesélt emlékek ihlettek. A történet a fogságban eltöltött háborús időkre tekint vissza.

Fülöp Gábor János: Jászságban születtem

A Jászsághoz fűződő válogatott versek hitelesen és kellő bölcsességgel tárják elénk a jászok életét, történelmi jelentőségüket és öntudatukat bemutatva. Megspékelve mindezt a...

1490 Ft

1190 Ft

Fülöp Gábor János: Jászföld harmata

Szegény földünk, s a Jász hon pusztul, Népe fogy, vagy költözik, mégis buzdul. Tudom… létre fogja hozni saját várát, S nem várja meg a végső pusztul...

2490 Ft

2116 Ft

Fülöp Gábor János: Féltett virág

Imáim a hűs árnyak felett szárnyalnak, Míg bennem csak a nyár emlékei vannak. Szívemben dobban még az elkiáltott nyár, Míg hevesen rikkant egy-egy dunai sirály.

2490 Ft

2116 Ft

Fülöp Gábor János: HELENA - Visszaemlékezés a háborús időkre

Ez a kis novella édesapám elbeszélése alapján, de az én képzeletem ötvözetével született meg s került papírra. Nem is tudom elképzelni, mi lett volna, ha nem jön vissza...

3990 Ft

3391 Ft