Mit nevezünk gerincnek?

Könyvek, folyóiratok, tömbök nyitási oldalával szemben levő, élben találkozó alkotórészeinek (hajtogatott ívek, lapok) megnevezése.

Mit jelent a beágyazott betűtípus?

Amikor a PDF vagy PostScript file-ba a grafikával, szöveggel együtt beillesztődnek a kadvány által használt betűtípusok is; ezáltal minden számítógépen ugyanúgy jelenik meg a szöveg, mindig a grafikus által beállított betűtípussal, áttördelés nélkül. Minden nyomdai felhasználásra szánt anyagba ágyazzuk be […]

Mit jelent az árajánlatban a 4+0, 4+4?

4+0: Kiadvány egy oldalon, négy színnel történő nyomtatása. 4+4: Kiadvány mindkét oldalának négy színnel történő nyomtatása. Négyszínnyomás esetén lehetővé válik a színes fotók, ábrák, illusztrációk nyomtatása.

Mi az az ISSN szám?

Időszaki kiadványok és sorozatok nemzetközi (UNESCO) 8 számjegyű azonosító száma. Az ISBN számhoz hasonlóan, csak a 224-3754 telefonszámon lehet igényelni.

Mi az az ISBN szám?

Könyvek nemzetközi (UNESCO) 10 számjegyű azonosító száma. A nemzeti ISBN irodától (Országos Széchenyi Könyvtártól) kell kérni a 224-3753 telefonszámon. A könyvnek általában az impresszum (kolofon) oldalán szokás elhelyezni.