fbpx

L. Tóth Kinga

Romantikus irodalom


A nevem Tóth Kinga. Szatmárnémetiben született és Németországban élő feleség és anya vagyok. Már az iskolában is az irodalom volt az, ami mélyebben megérintett. Végül mégsem az iskola, hanem az édesanyám volt az, aki megkedveltette velem a könyveket. Sokan mondják azt, hogy a gyermek utánozza a szüleit, én is így voltam vele. Sosem felejtem el, ahogyan falta a Jéghegyek Népe köteteit, ezért elhatároztam, hogy én is kipróbálom milyen könyvet olvasni. Ezt a döntésemet soha nem fogom megbánni, mivel olyan világ tárult a szemem elé, amely ritka és felbecsülhetetlen.

A másik gyengém a művészet. Nagyon szeretek festeni olaj vagy akár akril festékekkel is. Imádom a régies dolgokat, minél régebbi egy épület, vagy egy tárgy, számomra annál értékesebb. A Schönbrunn-i kastély a kedvencem és persze vele együtt Sissi élettörténete is.

Hagyományos családban nőttem fel (külsőleg), igazából sokat tanultam és sokat tanítottak, legfőképp anyukám és a nagyim. Megtanítottak tisztelni az embereket és a természetet egyaránt. Talán emiatt is tudtam itt Németországban befejezni a könyvemet. Megérintett a természet, a végtelenségig elnyúló erdők, a madarak csivitelése.

Sokat köszönhetek a férjemnek, mivel az ő támogatása nélkül soha nem sikerülhetett volna, hogy beteljesüljön a legnagyobb álmom. Minden nap hálát adok az égnek, hogy egymásra találtunk, mivel ez nem csak szerelem, hanem egy erős barátság is. Egy gyönyörű kislányt nevelünk, aki olyan, mint egy kismadár, naphosszat tudna csiripelni.

Írni a legjobban az estei időben szeretek, amikor csend és nyugalom van az egész házban. Olyankor magába szippant a történet, így én is a szereplőim között lehetek. Társaság nélkül még így sem maradok, mivel a cicánk Luna akkor sem hagy magamra, ha szeretném. Vannak pillanatok, amikor ránézek valamire és máris lepereg a szemem előtt egy új könyv alapja. Szenvedélyem az írás és szerelmem a könyv. Ha csak egyetlen egy kívánságom teljesülhetne az életben, akkor az az lenne, hogy a lányom is megismerhesse azt a szeretetet, amit én kaptam a könyvektől; hol megnevettettek, hol megríkattak, de soha nem hagytak magamra.

L. Tóth Kinga: A titokzatos Őrangyal

Létezik-e életre szóló barátság ember és farkas között? Dakota Braun szívsebészkarrierje szépen ível fölfelé, míg egy napon súlyos baleset nem éri. Kényszerszabadságát kihasználva visszak...

4200 Ft

3100 Ft